nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Vassare utsläppsregel i Kalifornien

  • Annons 1

Delstaten Kalifornien har infört nya regler för hur mycket koldioxid bilbränsle får producera. Delstaten är först i världen med att sätta gränsen för fordonens drivmedel istället för att hitta åtgärder för bränslesnålare motorer och avgasrening, det skriver Reuters. Tanken bakom den nya utsläppsregeln är att påskynda teknikutvecklingen och minska utsläppen av växthusgaser.

Lagen innebär att raffinaderier, importörer och producenter av biobränsle som säljs i Kalifornien ska minska koldioxidintensiteten med 10 procent fram till 2020.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4