nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Vasaloppet satsar på samåkningstjänst

Billigare, miljövänligare och en chans att lära känna nya skidvänner. Vasaloppets samåkningstjänst ska underlätta för besökare och deltagare att dra sitt strå till miljöstacken.

  • Annons 1

Under Vasaloppets Vintervecka 2010 introduceras samåkningstjänsten Samtrip där deltagare och besökare kan hitta sätt att samåka till loppen. Via en webbtjänst kan passagerare och bilförare knyta kontakter. Systemet är uppbyggt så att kontaktuppgifter lämnas ut först när både förare och passagerare accepterat varandra som resekamrater.

– Vi vet att 76 procent av deltagarna tar bilen till vinterveckan. Kan vi få så många som möjligt att samåka blir det inte bara billigare för deltagaren utan också färre bilar och därmed mindre miljöpåverkan. Dessutom har man ju chansen att få lära känna nya skidvänner, säger Per Strid, informationschef på Vasaloppet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.