nr-logo

Hållbarhet i praktiken

FOTO: Vasaloppet/Nisse Schmidt

Vasaloppet satsar på enklare återvinning

På söndag den 2 mars ska 15 800 personer åka Vasaloppet. I år kommer nya återvinningsstationer göra det enklare för åkarna att återvinna sitt avfall.

  • Annons 1

Under hela veckan pågår Vasaloppstävlingarna och Sita Sverige som ansvarar för hantering och återvinning av avfall under loppen beräknar att de kommer ta om hand 800 000 pappersmuggar som skidåkarna slängt efter att ha stärkt sig med blåbärssoppa.

I år ställs tio nya återvinningsstationer ut utefter Vasaloppsarenan för åskådare och åkare på väg till och från tävlingen. På stationerna ska det vara lätt att sortera pappers-, plast- och restavfall.

– Världens största skidtävling kan naturligtvis inte undvika miljöpåverkan men vi arbetar också väldigt engagerat och strukturerat för att leva upp till vårt rykte som föregångare på vårt område. Är man störst måste man också vara bäst och vi har visionen att vara ledande och en god förebild inom miljöområdet. Det säger Monica Eriksson, miljöansvarig för Vasaloppet i ett pressmeddelande.

Under 2013 års Vasalopp samlades 2,7 ton pappersmuggar och förpackningar in, liksom 180 kilo plastförpackning, 420 kilo wellpapp och 340 kilo kompost (Källa: Sita Sverige).

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4