nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Vart tog klimatet vägen?

Ingar Lindholm.
Ingar Lindholm. FOTO: Mikael Sjöberg

Vår tids största ödesfråga. Så brukar vi tala om klimatförändringarna och de risker som de innebär för livet på vår planet.

  • Annons 1

För några månader sedan var frågan ständigt i hetluften, och de stora medierna meddelade satsningar på klimatbevakningen inför valet. Men något har hänt. Andra frågor tar mer plats, det handlar om viktiga ämnen som skola, vård och integration.

Klimatet – som ju berör hela mänsklighetens överlevnad – får stryka på foten. Frågorna debatteras visserligen, men framför allt inför en redan intresserad publik.

Miljö & Utvecklings presenterade i senaste numret av magasinet en stor valguide. Där kan du läsa vilka planer riksdagspartierna har inom miljöområdet.

Partiintervjuer

Klimatet framhålls som den allra viktigaste frågan av samtliga partier utom ett. Vill du veta mer om partiernas ställningstagande i klimatfrågan finns det flera möjligheter. Dels har tankesmedjan Fores genomfört timslånga klimatintervjuer med samtliga partier, som du hittar på nätet.

Dels kommer Miljö & Utveckling att göra halvtimmeslånga klimatintervjuer med samtliga riksdagspartier under Almedalsveckan. Varje intervju följs av en analys där experter granskar partiets politik. Intervjuerna kommer att sändas på nätet, och du som är i Visby under Almedalsveckan: passa på att delta som publik! Vi finns på Teaterskeppet i Visby hamn.

Slutligen: Det är upp till oss alla att diskutera de politiska frågor som vi bedömer som viktiga, och försvara vår demokrati. Nu sparkar valrörelsen igång. Glöm inte miljöfrågorna!

Läs mer: Kristdemokraterna vill ge mer makt åt kommunerna

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4