nr-logo

Hållbarhet i praktiken

3D-printant skräp
En bergvägg, självlysande alger och en enorm ihålig snäcka för filmvisning kommer pryda Bävehallen på Bohusläns museum. FOTO: Bohusläns museum

Världsunik utställning gjord på 3D-printat skräp

Den 25 maj invigs utställningen RE:USE! på Bohusläns museum. Speciellt med utställningen är att konsten är framtagen av en 3D-skrivare, laddad med skärp och nedbrytbart material från Bohuskusten och Västra Götaland.

  • Annons 1

Utställningen  RE:USE!  är en del i ett samverkansprojekt som drivs av tillväxtavdelningen på Uddevalla kommun. Utställningen görs för att lyfta frågan om vad skräp egentligen är.

3D-printing används i framställandet av utställningen för att metoden kan omvandla skräp till en resurs, minska produktionssvinn och förbättra förutsättningarna för cirkulära flöden.

Problem med skräp i havet

Anledningen till att tyngdpunkten av utställningen ligger på skräp i havet är för att Bohuslän har stora problem med just detta. Enligt organisationen Håll Sverige Rent spolas fem badkar med skräp upp på Bohuskusten varje timme.

Läs mer om utställningen här.

Läs mer: Luften uppfyller normerna men orsakar ändå dödsfall

Etiketter:, ,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.