nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Världspremiär för transportbil på etanol

Nu är den här, VW:s skåpbil för etanoldrift. Genom att samla 3 000 intresserade köpare fick Stockholmsstad tillverkaren att ta fram bilen.

  • Annons 1

Som Miljö & Utveckling skrivit om tidigare har det varit svårt att få tag på lättare lastbilar och andra transportfordon i mellansektionen som drivs på förnybara bränslen. Det är bilar som exempelvis körs av många hantverkare och som används som distributionsfordon i städerna.

Därför initierade Miljöbilar i Stockholm en upphandling för några år sedan för att samla alla som är intresserade av att köpa lättare transportfordon och på så vis få tillverkarna intresserade av att ta fram nya fordon. Totalt ställde sig 3 000 företag och organisationer bakom upphandlingen.

Resultatet blev en VW Caddy i skåpbilsformat, en liten skåpbil med två sittplatser som drivs av etanol.

– Vi har länge efterlyst fler lätta transportfordon för alternativa bränslen så det är glädjande att vi ny påskyndat introduktionen av en ny etanolskåpbil, kommenterar Eva Sunnerstedt, projektledare på Miljöbilar i Stockholm

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4