nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Världshandel ökar koldioxidutsläppen

  • Annons 1

Större handelsvolymer gör att koldioxidutsläppen ökar. Det kommande klimatmötet i Köpenhamn bör därför ta fram riktlinjer för minskade koldioxidutsläpp kopplade till internationell handel, skriver Jeffrey Frankel i en rapport till Globaliseringesrådet. Han är professor vid Harvard universitet och var ekonomisk rådgivare till Bill Clinton.

I rapporten diskuterar han huruvuida miljömålen hotas av det globala frihandelssystemet samt ger konkreta rekommendationer för hur hur man kan utforma gränsåtgärder för att reducera utsläpp och samtidigt upprätthålla ett lands konkurrenskraft.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.