nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Världshandel ökar koldioxidutsläppen

  • Annons 1

Större handelsvolymer gör att koldioxidutsläppen ökar. Det kommande klimatmötet i Köpenhamn bör därför ta fram riktlinjer för minskade koldioxidutsläpp kopplade till internationell handel, skriver Jeffrey Frankel i en rapport till Globaliseringesrådet. Han är professor vid Harvard universitet och var ekonomisk rådgivare till Bill Clinton.

I rapporten diskuterar han huruvuida miljömålen hotas av det globala frihandelssystemet samt ger konkreta rekommendationer för hur hur man kan utforma gränsåtgärder för att reducera utsläpp och samtidigt upprätthålla ett lands konkurrenskraft.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.