nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Världen samlas i Mexiko – men utan resultat i sikte

Idag drar klimatmötet i mexikanska Cancún igång. Några omvälvande beslut väntas inte tas. Däremot hoppas man lösa frågan om avskogning och tekniköverföring.

  • Annons 1

Förväntningarna inför klimatmötet i Mexiko är inte i närheten av lika höga som inför Köpenhamn förra året. Enligt både miljöminister Andreas Carlgren och EU:s klimatkommissionär Connie Hedegaard ska man inte räkna med något globalt bindande avtal. Carlgren nämnde även på en pressträff i förra veckan att man inte heller ska överdriva förväntningarna på klimatmötet i Sydafrika 2011. USA och Kina är bromsklossarna.

Det man däremot hoppas på från svenskt och europeiskt håll är att länderna ska skriva under om att minska avskogningen, Redd plus, samt komma överens om ett ramverk för tekniköverföring och anpassning för utvecklingsländer. Det gäller även att skapa en bas som man kan gå vidare med i Sydafrika.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.