nr-logo

Hållbarhet i praktiken

utlysning
InnoEnergy menar att särskilt intressanta är bidrag som kan användas inom transporter, för elnät och för distribuerad och mobil energilagring, eller som kan ge en bättre energieffektivitet och minskade utsläpp. FOTO: Pixabay

Världen når målet: 10 miljarder energieffektiva lampor globalt

Satsningen Global Lighting Challenge har lyckats. På två år har flera stora svenska och internationella aktörer, gjort åtaganden för att få mer effektiv belysning på marknaden.

  • Annons 1

Enbart i Sverige skulle elanvändningen för all belysning kunna halveras om alla ineffektiva lampor skulle bytas ut mot dagens mest energieffektiva teknik.

Den svenska satsningen Belysningsutmaningen har varit ett viktigt bidrag för att minska elanvändningen från belysning.

– Global Lighting Challenge är ett utmärkt exempel på hur globala samarbeten mellan regeringar och näringsliv på riktigt kan skynda på energiomställningen. Vi i Sverige sjösatte den nationella varianten Belysningsutmaningen och den har haft samma effekt. Jag är stolt, men jag är inte nöjd. Nu behöver vi ta nästa steg och trappa upp ambitionen, säger samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan.

Läs mer: ”Vi fastnar inte med hela foten i en plastpåse”

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4