nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Skillnaden mellan kvinnor och män är också stor gällande hur viktigt det är att partierna presenterar konkreta klimatåtgärder. Medan åtta av tio kvinnor tycker att det är ganska eller mycket viktigt, är siffran sex av tio för män. FOTO: Pixabay

”Väljarna är trötta på politiska skyttegravar”

Det säger Ola Hansén, klimatexpert på WWF, när en ny undersökning visar att tre av fyra svenskar vill se klimatplaner innan valet.

  • Annons 1

Tre av fyra svenskar (73 procent) uppger att det är viktigt att partierna innan valet presenterar konkreta åtgärdsförslag för att minska klimatutsläppen. Det visar en undersökning som Sifo genomfört på uppdrag av Världsnaturfonden WWF, Föräldravrålet och Naturskyddsföreningen. 

– Jag tror att väljarna är trötta på de politiska skyttegravar som allt för ofta uppstår. Nu vill man se konkreta klimatpolitiska förslag för att kunna fatta ett medvetet val i september i år, säger Ola Hansén, klimatexpert på Världsnaturfonden WWF.

Läs mer: Sverige ger 2 miljarder till Globala miljöfonden

Undersökningen visar att intresset för frågan är relativt högt oavsett de svarandes partitillhörighet. Fyra av fem rödgröna väljare (s+v+mp) och nära tre av fyra alliansväljare (m+c+l+kd) uppger att det är ganska eller mycket viktigt med konkreta klimatförslag från partierna inför valet.

Skillnaden mellan kvinnor och män är också stor gällande hur viktigt det är att partierna presenterar konkreta klimatåtgärder. Medan åtta av tio kvinnor tycker att det är ganska eller mycket viktigt, är siffran sex av tio för män. 

Läs mer om undersökningen här.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.