nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Valet till EU-parlamentet viktigast 2019

EU-parlamentet
Miljöminister Karolina Skog (MP). FOTO: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Måndag 3 december – vem gömmer sig bakom luckan? Det är en person som parar ett starkt politiskt engagemang med ett minst lika starkt miljöengagemang, och som ser EU-valet som 2019 års viktigaste hållbarhetshändelse.

  • Annons 1

Miljöminister Karolina Skog (MP)

Miljöminister Karolina Skog (MP)

Karolina Skog (MP) är miljöminister sedan 2016 och har även ansvar för stadsmiljöavtal och urban utveckling. Innan hon blev statsråd arbetade hon som kommunalråd i Malmö.

Vilken är den viktigaste händelsen 2019?

– Valet till EU-parlamentet. När EU klarar att komma samman kan vi få fem år med kraftfull miljöpolitik. Men i valet kommer krafter med en tydlig anti-miljöagenda att mobilisera. Jag kommer göra mitt allt för att goda motkrafter med höga ambitioner på miljöområdet får större inflytande. 

Vilka trender ser du för 2019?

– Jag ser att konsumtionens miljöpåverkan diskuteras allt mer och kraven på att få fram smarta styrmedel växer. Livsmedel, textil och engångsplast är områden vi kommer prata om 2019. 

Vad hoppas du på inför 2019?

– Att människors ångest över klimatförändringar och artutrotning mobiliseras till en nytändning i miljöpolitiken. Det bygger på att fler inser att vi inte löser världens problem en och en utan tillsammans. 

Miljö & Utvecklings julkalender: 

Lucka 1: ”Det går inte att blunda för kemikalieproblemen”

Lucka 2: Klimatkämpe berättar om trenderna 2019

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4