nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Foto: Stock Xchng

Vägledning för det oväntade

För ett år sedan kom standarden för kontinuitetshantering, som ska hjälpa verksamheter att hanterade oförutsedda händelser som naturkatastrofer och översvämningar. Nu är en vägledning med praktiska exempel på gång.

  • Annons 1

En översvämning, en brand eller ett oväntat produktionsavbrott. Det nya ledningssystemet för kontinuitetshantering som kom för ungefär ett år sedan är till för att vara beredd på, hantera och återhämta sig efter oförutsedda händelser. Målet är att kunna fortsätta verksamheten utan avbrott.

För att göra standarden lättare att använda för svenska organisationer håller nu Swedish Standards Institute,Sis, på att ta fram en vägledning.

– Vi vill ge praktiska tips, hur man kan införa kontinuitetshantering i en svensk organisation och visa exempel från till exempel finansvärlden, industri och offentliga sektorn. Därför håller vi på att ta fram en svensk vägledning, säger Fredrik Pettersson, ordförande i SIS arbetsgrupp Krisförberedelser och kontinuitetsplanering.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4