nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Annie Månsson
Annie Månsson, som bland annat driver matbloggen Vegokäk, börjar på U&We. FOTO: Ben \"Big Ben\" Nilsson

U&We rekyterade på tåget

Konsultföretaget U&We har fått förstärkning i form av Annie Månsson, som närmast kommer från foodtechbolaget Gastrofy.

  • Annons 1

Annie Månsson värvades till hållbarhetsbyrån U&We på en tågsemester i Europa, där hon under en tågresa råkade få kontakt med U&We:s vd Ellinor Eke. Nu har hon precis kommit igång på det nya jobbet, där hon ska arbeta med klimatberäkningar och bearbetning av stora mängder data.

Kommer från foodtech

Annie Månsson kommer från foodtechbolaget Gastrofy där hon arbetat med receptutveckling, marknadsanalyser och ansvarat för stora retailkunder. Hon driver även instagramkontot och matbloggen Vegokäk.

– Annie kompletterar oss med erfarenhet av kvantitativ analys och sitt djupa intresse i mat- och klimatfrågan, säger U&We:s vd Ellinor Eke till Miljö & Utveckling.

Steget från foodtech till hållbarhet kan tyckas långt, men Annie Månsson ser flera likheter i uppdragen:

– En gemensam nämnare är att jag även fortsättningsvis kommer att jobba med att hämta in och analysera stora mängder data. I min nya roll läggs även klimatberäkningar till detta, vilket känns helt rätt eftersom jag både har ett stort klimatintresse och en hyfsat ny examen i nationalekonomi. Sedan så jobbar ju både Gastrofy och U&We med mat och dagligvaruhandeln, om än från olika ingångar, säger hon till Miljö & Utveckling. 

– Det känns fantastiskt kul att byta karriär genom att bli en del av U&We.

Läs mer: Han ska jaga lönsamma cirkulära affärsmodeller

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4