nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Utsläppsrätter fördelade

  • Annons 1

Utsläppsrätter för 22,3 miljoner ton koldioxid om året har nu fördelats mellan svenska företag. Totalt omfattas 600 anläggningar inom industri- och energisektorn, vilket är 140 fler än vad som tidigare uppskattats. Främst beror det på att även mindre förbränningsanläggningar inom fjärrvärmesektorn ska ingå. Tilldelningen har grundats på uppgifter som företagen själva lämnat in. Hela listan på företag och utsläppsandelar för 2005 till 2007 finns på www.utslappshandel.se

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

EU satsar 100 miljoner euro på bioekonomin

Ökad cirkularitet inom bioekonomin och pengar till investeringar för att hjälpa innovationer ut på marknaden. Det är två delar i EU:s uppdaterade strategi för bioekonomi, som kom förra veckan. ”Strategin är bra” tycker Kjell Ivarsson, senior rådgivare på LRF och medlem i EU:s bioekonomipanel.

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.