nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Utsläppen kan minska med 90 procent till 2050

  • Annons 1

Sverige kan minska sina koldioxidutsläpp med 90 procent till år 2050 visar ett energiscenario som forskare vid IVL Svenska miljöinstitutet tagit fram. Scenariot visar att målet kan uppnås med ett högt utnyttjande av vindkraft och svenskproducerat biobränsle och utgår från energi- och klimatmålen i regeringens vision för 2050.

Forskarna har undersökt hur ett fossilbränslefritt Sverige kan se ut om ungefär 40 år, det är inte en prognos utan ett av fler tänkbara scenarior.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4