nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Utsläppen kan minska med 90 procent till 2050

  • Annons 1

Sverige kan minska sina koldioxidutsläpp med 90 procent till år 2050 visar ett energiscenario som forskare vid IVL Svenska miljöinstitutet tagit fram. Scenariot visar att målet kan uppnås med ett högt utnyttjande av vindkraft och svenskproducerat biobränsle och utgår från energi- och klimatmålen i regeringens vision för 2050.

Forskarna har undersökt hur ett fossilbränslefritt Sverige kan se ut om ungefär 40 år, det är inte en prognos utan ett av fler tänkbara scenarior.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Falska flaggor av gula västar

krönika

Miljöpolitiken är sedan länge utsatt för allsköns anklagelser. Den leder till arbetslöshet och företagsflykt, den avfolkar bygder och slår mot låginkomsttagare. Medan argumenten för miljöpolitiska beslut sedan länge står klara gör dessa motargument att miljömål sällan nås. Och nu kommer nya invändningar, under de gula västarnas falska flagg.

Koldioxidskatt för företag – men inte för privatkonsumtion

Människor från Norden och Australien ser hellre att industrin miljöbeskattas, än deras egna inköp. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.