nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Utsläppen från flyget ökar

Förra året var ett starkt år för flygtrafiken. Utsläppen från flyget ökar därför, trots insatser för energieffektiviseringar.

  • Annons 1

Både det svenska utrikesflyget och inrikesflyget ökade sina koldioxidutsläpp under år 2011 med 2,2 procent respektive 4,5 procent. Detta visar den officiella statistiken om luftfarten i Sverige som Trafikanalys publicerar idag.

Även utsläpp av kväveoxider, svaveldioxid och kolmonoxid ökade under 2011. Detta till följd av det mycket starka flygåret 2011. På de 40 svenska trafikflygplatserna nådde antalet passagerare i utrikestrafiken en toppnotering med drygt 23 miljoner passagerare och antalet passagerare i inrikes trafik var det högsta på fem år. Jämfört med föregående år ökade antalet landningar totalt med 4 procent.

– Flygets utsläpp ökade till följd av den kraftiga passagerareutvecklingen 2011, men bromsades delvis genom energieffektiviseringar som exempelvis ny teknik, säger Anette Myhr, statistiker på Trafikanalys.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.