nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Utsläppen fortsätter minska i EU

  • Annons 1

EUs utsläpp fortsatte minska även under 2008, visar uppskattningar från Europeiska miljöbyrån, EEA. Jämfört med 2007 minskade utsläppen med 1,5 procent för de 27 medlemsländerna. Det är fjärde året i rad som utsläppen sjunker inom EU.

Den största delen av utsläppsminskningen kommer från lägre koldioxidutsläpp i energi-, industri- och transportsektorerna. Delvis beror detta på den ekonomiska krisen.

De nya beräkningarna visar också att 2008 års utsläpp ligger 10,7 procent under 1990 års nivå.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.