nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Utsläpp minskar från nya bilar

  • Annons 1

De genomsnittliga koldioxidutsläppen från nya bilar som sålts inom EU15 under 2004 var 12,4 procent lägre än 1995, enligt en redovisning från EU-kommissionen. Det är en förbättring från 2003, då utsläppen var 11,8 procent lägre än 1995. För att nå målet om 140 g/km till 2008/9 krävs dock utsläppsreduktioner på omkring 25 procent och för att nå målet om 120 g/km till 2012 krävs ytterligare insatser.

– Situationen är inte tillfredställande. Jag uppmanar industrin att öka sina ansträngningar och vi förväntar oss att industrin ska leva upp till sina åtaganden, sade kommissionens vicepresident Günter Verheugen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.