nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Utsläpp minskar från nya bilar

  • Annons 1

De genomsnittliga koldioxidutsläppen från nya bilar som sålts inom EU15 under 2004 var 12,4 procent lägre än 1995, enligt en redovisning från EU-kommissionen. Det är en förbättring från 2003, då utsläppen var 11,8 procent lägre än 1995. För att nå målet om 140 g/km till 2008/9 krävs dock utsläppsreduktioner på omkring 25 procent och för att nå målet om 120 g/km till 2012 krävs ytterligare insatser.

– Situationen är inte tillfredställande. Jag uppmanar industrin att öka sina ansträngningar och vi förväntar oss att industrin ska leva upp till sina åtaganden, sade kommissionens vicepresident Günter Verheugen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4