nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Utredning om miljöteknikcentrum tillsatt

  • Annons 1

Regeringen har idag beslutat tillsätta en utredning om en lämplig organisation för ett centrum för miljödriven näringslivsutveckling och miljöteknikexport. Bakgrunden är att regeringen i budgetpropositionen för i år har tillfört 10 miljoner kronor som en förstärkning till tidigare resurser för miljöteknikområdet. För att samordna statens insatser ska ett miljöteknikcentrum inrättas. Utredningen ska också komma fram till var centrumet ska placeras. En utredare samt övriga deltagare i utredningen kommer att presenteras inom kort.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.