nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Utredning om lokal miljöbilspremie i Växjö

  • Annons 1

Växjös kommunchef har fått i uppdrag att utreda en kommunal miljöbilspremie som ska ta vid när den nationella premien avslutas.

– Vi vill som Europas grönaste stad hjälpa till att hålla miljöbilsförsäljningen uppe och därmed minska koldioxidutsläppen, säger Bo Frank, kommunstyrelsens ordförande, till Smålandsposten.

Om premien endast ska gälla elbilar eller alla miljöbilar är oklart. Hur stor premien kommer vara är inte heller bestämt, men Bo Frank tror inte att den blir lika stor som den nationella premien på 10 000 kronor.

Beslut om miljöbilspremie i Växjö kommun ska tas senast i juli månad.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4