nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Utredning om lokal miljöbilspremie i Växjö

  • Annons 1

Växjös kommunchef har fått i uppdrag att utreda en kommunal miljöbilspremie som ska ta vid när den nationella premien avslutas.

– Vi vill som Europas grönaste stad hjälpa till att hålla miljöbilsförsäljningen uppe och därmed minska koldioxidutsläppen, säger Bo Frank, kommunstyrelsens ordförande, till Smålandsposten.

Om premien endast ska gälla elbilar eller alla miljöbilar är oklart. Hur stor premien kommer vara är inte heller bestämt, men Bo Frank tror inte att den blir lika stor som den nationella premien på 10 000 kronor.

Beslut om miljöbilspremie i Växjö kommun ska tas senast i juli månad.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.