nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Utökar samarbete kring hållbarhetsfrågor

Standardiseringsorganet Iso och Global reporting initiative, ska samarbeta kring hållbarhetsfrågor.

  • Annons 1

GRI som utvecklar och driver arbetet kring hållbarhetsredovisningar, har tidigare varit med och utvecklat standarden för socialt ansvarstagande Iso 26000 som publicerades i november 2010. De har också tagit fram riktlinjer kring hur man kan få ut mesta möjliga av Iso 26 000 och hur GRIs riktlinjer kan användas tillsammans med standarden.

Utökar samarbete

Nu ska de två organisationerna använda varandra som hävstänger när det gäller hållbarhetsområdet för att kunna knyta till sig fler partners, samarbeta i utveckling av nya reviderade dokument och främja varandras deltagande i initiativ som Rio +20 i Brasilien 2012, FNs miljöprogram, etcetera.

– Vi tror att ett partnerskap med GRI kommer att hjälpa oss att öka vår strategiska kunskap om hur vi kan utveckla globala lösningar på de utmaningar som väntar oss framöver, kommenterar säger Rob Steele, Isos generalsekreterare.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.