nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Utökar samarbete kring hållbarhetsfrågor

Standardiseringsorganet Iso och Global reporting initiative, ska samarbeta kring hållbarhetsfrågor.

  • Annons 1

GRI som utvecklar och driver arbetet kring hållbarhetsredovisningar, har tidigare varit med och utvecklat standarden för socialt ansvarstagande Iso 26000 som publicerades i november 2010. De har också tagit fram riktlinjer kring hur man kan få ut mesta möjliga av Iso 26 000 och hur GRIs riktlinjer kan användas tillsammans med standarden.

Utökar samarbete

Nu ska de två organisationerna använda varandra som hävstänger när det gäller hållbarhetsområdet för att kunna knyta till sig fler partners, samarbeta i utveckling av nya reviderade dokument och främja varandras deltagande i initiativ som Rio +20 i Brasilien 2012, FNs miljöprogram, etcetera.

– Vi tror att ett partnerskap med GRI kommer att hjälpa oss att öka vår strategiska kunskap om hur vi kan utveckla globala lösningar på de utmaningar som väntar oss framöver, kommenterar säger Rob Steele, Isos generalsekreterare.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.