nr-logo

Hållbarhet i praktiken

E-handeln
De senaste åren har e-handel av livsmedel ökat starkt. Det finns stora förhoppningar om att den ökade e-handeln ska bidra till att persontransporterna minskar.

Utmanar Posten i gröna paket

Med inspiration av Stig-Helmer i Sällskapsresan lanseras webbtjänsten Knotmail. Via dem ska paket skickas med resenärer för att minska transporter.

  • Annons 1

I Sällskapsresan tar Stig-Helmer med sig ett paket åt sin läkare, något som gav Conny Tengqvist, grundare och vd på Knotmail, idén till att skicka paket med resenärer.

Knotmail fungerar ungefär som samåkningstjänster och innebär att den som vill skicka ett paket registrerar sig på sajten och lägger in sträckan för paketet. Förfrågan matchas mot de resor som är registrerade, både längre och kortare. När sträckan matchar en resenär informeras de båda parterna som får komma överens om var och när paketet ska hämtas och lämnas. När paketet levereras kvitterar mottagaren genom att skicka ett sms och resenären får sin ersättning.

– Knotmail ska revolutionera logistiken i världen genom att flytta pakettransporter från stora logistikföretag till ett nätverksbaserat och miljömässigt system uppbyggt kring engagerade individer, säger Conny Tengqvist vars vision är att tjänsten även ska lanseras internationellt.

Målsättningen är att ha 200 000 användare inom ett halvår.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4