nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Utgifter för miljöskydd ökar med en miljard

  • Annons 1

Den svenska industrin ökade sina utgifter för miljöskydd med nära en miljard kronor under 2007 jämfört med året innan. Nästan hela ökningen beror på större löpande kostnader för miljöskydd. Störst var ökningen inom energibranschen, enligt statistik från SCB.

De totala miljöskyddskostnaderna inom svensk industri var under 2007 drygt 9,6 miljarder kronor. Investeringarna stod för 3,3 miljarder och de löpande kostnaderna för 6,3 miljarder. Detta innebär en ökning av miljöskyddskostnaderna med 900 miljoner kronor jämfört med 2006. I stort sett hela ökningen beror på större löpande kostnader.

Hälften av investeringarna på 3,3 miljarder kronor utgjordes av miljöinvesteringar inom miljöområdet Luft, till exempel installation av filter eller utbyte av fossilt bränsle.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.