nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Utgifter för miljöskydd ökar med en miljard

  • Annons 1

Den svenska industrin ökade sina utgifter för miljöskydd med nära en miljard kronor under 2007 jämfört med året innan. Nästan hela ökningen beror på större löpande kostnader för miljöskydd. Störst var ökningen inom energibranschen, enligt statistik från SCB.

De totala miljöskyddskostnaderna inom svensk industri var under 2007 drygt 9,6 miljarder kronor. Investeringarna stod för 3,3 miljarder och de löpande kostnaderna för 6,3 miljarder. Detta innebär en ökning av miljöskyddskostnaderna med 900 miljoner kronor jämfört med 2006. I stort sett hela ökningen beror på större löpande kostnader.

Hälften av investeringarna på 3,3 miljarder kronor utgjordes av miljöinvesteringar inom miljöområdet Luft, till exempel installation av filter eller utbyte av fossilt bränsle.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.