nr-logo

Hållbarhet i praktiken

USA och Sverige har skrivit avtal för hållbara transporter

Näringslivsdepartementet och USA undertecknade igår ett avtal för långsiktigt hållbara transporter.

  • Annons 1

Syftet med avtalet är att utbyta erfarenheter och kunskap om bland annat trafiksäkerhet, urbana transporter, fossilfria fordon och tillgänglighet i transportsystemet, allt för att verka för en hållbar infrastrukturutveckling globalt.

– USA och Sverige har en lång tradition av bilateralt samarbete och de senaste åren har frågor om hållbar utveckling fått en alltmer framträdande roll i dessa relationer. Transportsektorn har varit en bidragande orsak till klimatförändringarna, nu säkrar vi steg för steg att den också blir en självklar del av lösningen, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson i ett pressmeddelande.

Det var hennes pressekreterare Leif Zetterberg som fick åka till Washington DC och skriva på avtalet på det amerikanska transportministeriet.

– Infrastruktur och transporter handlar inte bara om hur många kilometer järnväg eller hur många broar som byggs per år. Det handlar också om att skapa ett sammanhållet och långsiktigt hållbart system som svarar emot de förväntningar som en alltmer globaliserad värld ställer på oss. Men Sverige kan inte göra det arbetet på egen hand – därför är det med glädje vi välkomnar detta fördjupade samarbete med USA, säger Leif Zetterberg.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så dålig är luften för cykelpendlare i Stockholm

Gång- och cykelpendlare exponeras för stora mängder luftföroreningar under rusningstrafik i Stockholm. Enligt en ny studie av Folksam utsätts de för nästan sex gånger så höga nivåer av luftföroreningar som stockholmare i snitt.