nr-logo

Tidningen för miljöproffs

USA och Mexiko ska bekämpa klimatförändringar

  • Annons 1

USAs president Barack Obama och Mexikos president Felipe Calderón har kommit överens om ett nytt partnerskap för att bekämpa klimatförändringar och satsa på grön energi.

Partnerskapet ska öppna möjligheter för politiska och tekniska samarbeten samt informationsutbyte för att utveckla och främja gröna ekonomier. Och listan på fokusområden är lång: förnybar energi, omställning, marknadsmekanismer, användning av skog och mark, gröna jobb och energieffektivisering.

De båda länderna är överens om att det krävs en finansiell struktur för att mobilisera investeringarna i klimatvänliga teknologier och få till ett lyckat avtal i Köpenhamn.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4