nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Uppslagsverk med hållbar utveckling för textilföretag

  • Annons 1

Sveriges textil och modeföretag, TEKO, lanserar ett internetbaserat uppslagsverk med inriktning på hållbar utveckling. Den så kallade ”wikin” fungerar som Wikipedia så att innehållet kan redigeras och uppdateras av användarna själva.

– Syftet med TEKOwikin är i första hand att anställda, studenter och andra inom tekobranschen ska kunna hitta aktuell information om miljöpåverkan, miljöstyrning, miljömärkningar, produktutveckling, lagstiftning, CSR, uppförandekoder och annat med anknytning till hållbar utveckling, säger TEKOs miljöexpert Henrik Willers, som lett arbetet.

TEKOwikin är baserad på innehållet i Textmiljöhandboken, en publikation som används av textil- och modeföretag för grundläggande utbildning och som undervisningsmaterial.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.