nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Uppdrag för att öka antalet elbilar

  • Annons 1

Energimyndigheten ska i samverkan med Energimarknadsinspektionen, Transportstyrelsen och Vägverket lämna ett samlat kunskapsunderlag om marknaden för elbilar och laddhybrider till regeringen.

I uppdraget ingår bland annat att beskriva teknikläget och förväntad utveckling, tillgänglig marknad med befintlig laddinfrastruktur och se om det finns behov av styrmedel samt ge förslag på sådana.

– Det är dags att öka takten med att ersätta de fossilstinna bilarna mot mer miljövänliga och där ser jag elbilen som en viktig pusselbit, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Uppdraget ska redovisas till näringsdepartementet senast den 29 maj.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.