nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Uppdrag för att öka antalet elbilar

  • Annons 1

Energimyndigheten ska i samverkan med Energimarknadsinspektionen, Transportstyrelsen och Vägverket lämna ett samlat kunskapsunderlag om marknaden för elbilar och laddhybrider till regeringen.

I uppdraget ingår bland annat att beskriva teknikläget och förväntad utveckling, tillgänglig marknad med befintlig laddinfrastruktur och se om det finns behov av styrmedel samt ge förslag på sådana.

– Det är dags att öka takten med att ersätta de fossilstinna bilarna mot mer miljövänliga och där ser jag elbilen som en viktig pusselbit, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Uppdraget ska redovisas till näringsdepartementet senast den 29 maj.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.