nr-logo

Tidningen för miljöproffs

UPPDATERAD Kriterier för grön upphandling på gång

  • Annons 1

Miljöstyrningsrådet föreslår miljökriterier som kan ställas vid offentlig och annan professionell upphandling. Rådet fick i uppdrag av regeringen att erbjuda ett verktyg för upphandlare som vill ha hjälp med att formulera miljökrav. Uppdraget är ett steg i regeringens handlingsplan för miljöanpassad upphandling. Det finns kriterier inom ett sextiotal olika produktområden och de riktar sig till den offentliga sektorn. Kriterierna finns på de områden där man köper in stora volymer och där miljökrav vid upphandling kan göra stor nytta.

Nya miljökriterier som för upphandling av nybyggnation av flerfamiljshus kommer att publiceras i mitten av maj.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4