nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Uppdaterad kemiguide ska hjälpa småföretag

Hur skyddar man sig mot farliga kemikalier på arbetsplatsen? Vilka regler och lagar finns? Nu finns en uppdaterad version av Kemiguiden, en kostnadsfri webbplats.

  • Annons 1

Syftet med guiden är att hjälpa arbetsplatser att komma igång med kemikaliearbetet och den innehåller fyra guider: Snabbstart, Allergirisk, Reachguiden och Min Kemiguide. Utöver dessa finns en uppslagsbok och statistik över kemiska arbetsskador, arbetssjukdomar och arbetsolyckor.

Kemiguiden vänder sig i första hand till små coh medelstora företag och har tagits fram av Prevent i samråd med arbetsmarknadens parter. Både innehåll och utseende har ändrats i den uppdaterade versionen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.