nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Unilever når tufft avfallsmål

Livsmedelsjätten Unilever har lyckats med målet att inte skicka något avfall till deponi från sina 240 fabriker i 67 länder.

  • Annons 1

Det meddelar Unilever på sin hemsida. Enligt företaget har det lett till en besparing på 200 miljoner euro och skapat hundratals jobb.

Målet om nollavfall till deponi är en del av Unilevers ”Sustainable Living Plan” och har uppnåtts bland annat genom minskat spillavfall och ökad materialåtervinning. Unilever har ett flertal olika projekt igång för att utnyttja rester i produktionen som en resurs istället för avfall. Till exempel har material som tidigare betraktades som avfall istället använts som billigt byggmaterial i Elfenbenskusten och i Indien har biologiskt nedbrytbart avfall komposterats och kommit lokalbefolkningens odlingar till del. Pier Luigi Sigismondi som är chief supply chain officer på Unilever kommenterar framsteget på företagets hemsida.

– Vårt fokus nu är att bli ett bolag utan något avfall alls i värdekedjan genom att uppmuntra våra leverantörer och kunder att ansluta sig till vår mission. Vi vill också utveckla en öppen attityd och dela med oss av vårt ”zero waste framework” och våra erfarenheter till andra organisationer.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.