nr-logo

Hållbarhet i praktiken

FOTO: Free images

Undermålig kommunal kontroll av dricksvatten

I kölvattnet av de uppmärksammade fallen med dricksvattentäkter som förorenats av brandskum kommer nu Livsmedelsverkets hårda dom över kommunernas tillsynsarbete.

  • Annons 1

– Nuvarande nivå på myndigheternas kontroll av dricksvattenanläggningarna är oacceptabel, säger Livsmedelsverkets generaldirektör Stig Orustfjord i ett pressmeddelande.

Livsmedelsverkets årliga kartläggning av kommunernas dricksvattenkontroll visar att bara 52 procent av dricksvattenanläggningarna som är prioriterade och borde ha fått ett ett tillsynsbesök under 2012, blev kontrollerade. Här finns hela rapporten.

Efter att det uppmärksammats att perflourerande alkylsyror från brandskum har förorenat dricksvattnet på flera ställen i landet genomför Livsmedelsverket just nu även en speciell kartläggning av vilka orter i landet som problemet gäller. Kommunerna hade till den 1 april på sig att rapportera in till Livsmedelsverket.

Etiketter:, ,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4