nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Underhållning ska spara energi

Mobilspel och lekfull design kan engagera människor i att spara energi. Det tror i varje fall forskaren Anton Gustafsson som precis skrivit en avhandling på ämnet.

  • Annons 1

Vi står inför stora utmaningar när det gäller att spara energi, inte minst i hemmen. I avhandlingen “Positive Persuasion – Designing Enjoyable Energy Feedback Experiences in the Home” har Anton Gustafsson kikat närmare på hur energianvändning kan visualiseras och hur lekfull design och social interaktion kan användas för att göra energianvändning till en mer påtaglig del av vardagen.

Med hjälp av exempelvis spel som är utvecklade för mobiltelefoner och olika typer av visualiseringar i hushållsprodukter kan man få människor att intressera sig för sin energianvändning. Avhandlingen som publiceras vid Göteborgs Universitet, visar på flera designexempel som skapats för ändamålet.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4