nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Umeå kommun lanserar miljöportal

Att testa och jämföra din miljöpåverkan och få tips om ett miljövänligt leverne. Det kan du få på Umeå kommuns nya miljöportal som vänder sig till både invånare och företag.

  • Annons 1

Umeå mer miljö heter portalen som ett antal kommunala bolag står bakom. Verktyg som finns är ett klimatkonto där man med uppgifter om boende, mat, resor och övrig konsumtion kan räkna ut sin klimatpåverkan samt jämföra sig med medelsvensken. Här finns också tips på hur man kan minska sina utsläpp och vilken påverkan olika styrmedel har på samhällets utsläpp.

Portalen innehåller också en avfallssorteringsguide och en miljökarta som visar bland annat närmaste återvinninsgcentral och second hand-butik. Mätningar av luftkvaliteten sker timme för timme på olika mätpunkter i Umeå centrum och resultaten publiceras på portalen i form av diagram och symboler. En reserobot som visar olika ressätt och en kalender med oliak miljöarrangemang finns också.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.