nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ulricehamn och Skaraborg europeiska klimatstjärnor

  • Annons 1

Två svenska kommuner fanns bland vinnarna när nätverket Climate Alliance delade ut sitt årliga miljöpris Climate star. 444 europeiska städer från 11 länder hade ansökt, men bara 15 städer belönades med klimatstjärnan.

Ulricehamn var en av vinnarna i kategorin för städer med upp till 100 000 invånare. Skaraborgs kommunalförbund fick pris i förbundskategorin för sitt paraplyprojekt ”Affärsdriven Miljöutveckling”.

– Vi har tilldelats The Climate Star för att vi tar ett helhetsgrepp på hållbar tillväxt och för att vi genom projektet samverkar brett, mellan kommuner, med näringslivet, i Sverige, EU och världen, säger Ulf Eriksson (c), ordförande i tillväxtutskottet i Skaraborgs Kommunalförbund.

Diana Skoglund, miljöstrateg på Ulricehamns kommun, lyfter särskilt fram energieffektiv stadsplanering tillsammans med byinvånarna i Gällstad, energianalyser som genomförts i kommunens tio största företag och ett projekt där barn cyklat istället för att bli skjutsade till skolan.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.