nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tysk biodrivmedelplan dras tillbaka

  • Annons 1

Tyska planer på att kraftigt höja mängden låginblandad etanol i bensin drogs i början av april tillbaka efter att det kommit fram att flera miljoner bilar i Tyskland inte klarade den nya standarden, uppger nyhetssajten Europaportalen.

Den tyska miljöministern Sigmar Gabriel tvingades dra tillbaka ett biobränsleförslag som lanserade en ny bensinsort, kallad E10, innehållande tio procent etanol. Men förslaget stötte på patrull då långt fler bilar än beräknat visade sig vara för gamla för att klara den högre standarden för etanol i bensin. Enligt den tyska bilindustrin skulle 3,7 miljoner bilar inte klara av att hantera den nya bensinen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.