nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Tydligare regler om dikesrensning

  • Annons 1

Regelverket för dikesrensning på skogsmark är svårt att överskåda och tillämpa. Bland annat finns det två parallella regelsystem, Skogsvårdslagen och Miljöbalken, och flera tillsynsmyndigheter.

Detta har Skogsstyrelsen och Naturvårdsverket kommit fram till i sitt arbete med att tydliggöra tillämpningen av reglerna, ett arbete som nu har mynnat ut i en vägledning. Dessutom har man tagit fram förslag som ska underlätta för markägare och myndigheter och dessa ska lämnas till regeringen.

Bland förslagen märks bland annat det om att en myndighet ska koordinera olika myndighetskontakter för att förenkla för verksamhetsutövaren. Dessutom vill man öka forskning om produktions- och miljöeffekter av dikesrensning.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.