nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tydligare miljöinfo tack!

  • Annons 1

Miljöansvariga försöker ofta nå ut till sina medarbetare med rena kemist- och ekologkunskaper kring miljön- något som är svårt för många att ta till sig och begripa Resultatet blir att många beslut tas utan någon egentlig miljöhänsyn. Istället behöver informationen omvandlas till ren produktinformation som är tillgänglig för tillverkare och inköpare, enligt en avhandling från Chalmers. Det kan exempelvis handlar om att tala om hur mycket produkten får väga,eller hur många procent av ett visst ämne den får innehålla.

– Genom att omforma den allmänna informationen till ren produktinformation blir den begriplig och mätbar för de personer som ska ta beslut, säger Raul Carlson på Chalmers tekniska högskola.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.

Rapport om fem grader varmare klimat

Om jordens medeltemperatur överskrider två grader, finns risken att det inte tar stopp där, utan går upp till fyra eller rentav fem grader. Det har forskare från Stockholm Resilience Centre kommit fram till i en ny studie.