nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tydligare miljöinfo tack!

  • Annons 1

Miljöansvariga försöker ofta nå ut till sina medarbetare med rena kemist- och ekologkunskaper kring miljön- något som är svårt för många att ta till sig och begripa Resultatet blir att många beslut tas utan någon egentlig miljöhänsyn. Istället behöver informationen omvandlas till ren produktinformation som är tillgänglig för tillverkare och inköpare, enligt en avhandling från Chalmers. Det kan exempelvis handlar om att tala om hur mycket produkten får väga,eller hur många procent av ett visst ämne den får innehålla.

– Genom att omforma den allmänna informationen till ren produktinformation blir den begriplig och mätbar för de personer som ska ta beslut, säger Raul Carlson på Chalmers tekniska högskola.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.