nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tvärvetenskaplig satsning för miljön

  • Annons 1

Närmare 28 miljoner satsas på ett nytt forskningsprojekt för hållbara energi- och transportsystem. Det är Naturvårdsverket, Energimyndigheten, Vinnova och Vägverket som gått ihop och givit Lunds universitet uppdraget att under fyra år forska kring livsstil och tekniska lösningar. Resultaten skall bli underlag för politiker och näringsliv så att de kan utforma strategier, åtgärder och styrmedel för att snabbare ställa om till ett koldioxidsnålt samhälle. Forskningsprogrammet kallas LETS, Low-Carbon Energy and Transport Systems 2050, och omfattar 25 forskare från 10 olika institutioner.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.

  • Annonskod Huvudspalten 4