nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Tvärvetenskaplig satsning för miljön

  • Annons 1

Närmare 28 miljoner satsas på ett nytt forskningsprojekt för hållbara energi- och transportsystem. Det är Naturvårdsverket, Energimyndigheten, Vinnova och Vägverket som gått ihop och givit Lunds universitet uppdraget att under fyra år forska kring livsstil och tekniska lösningar. Resultaten skall bli underlag för politiker och näringsliv så att de kan utforma strategier, åtgärder och styrmedel för att snabbare ställa om till ett koldioxidsnålt samhälle. Forskningsprogrammet kallas LETS, Low-Carbon Energy and Transport Systems 2050, och omfattar 25 forskare från 10 olika institutioner.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.