nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tvärvetenskaplig satsning för miljön

  • Annons 1

Närmare 28 miljoner satsas på ett nytt forskningsprojekt för hållbara energi- och transportsystem. Det är Naturvårdsverket, Energimyndigheten, Vinnova och Vägverket som gått ihop och givit Lunds universitet uppdraget att under fyra år forska kring livsstil och tekniska lösningar. Resultaten skall bli underlag för politiker och näringsliv så att de kan utforma strategier, åtgärder och styrmedel för att snabbare ställa om till ett koldioxidsnålt samhälle. Forskningsprogrammet kallas LETS, Low-Carbon Energy and Transport Systems 2050, och omfattar 25 forskare från 10 olika institutioner.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöstrategipriset – nu lite mindre cirkulärt

Vinnaren av Miljöstrategipriset får inte bara ära, diplom och blommor. En statyett av konstnären Helena Byström ingår också, nytt för i år är att det inte längre är ett vandringspris utan att statyetten stannar hos vinnaren. Detta gör den förstås lite mindre cirkulär – men den är fortfarande skapad av återvunnet material.

  • Annonskod Huvudspalten 4