nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Två gröna kavajer

Idag börjar två nya klimatambassadörer sina uppdrag inom Miljödepartementet och Utrikesdepartementet.

  • Annons 1

Anna Lindstedt efterträder Staffan Tilliander och kommer närmast från tjänsten som Sveriges ambassadör i Mexico. Som miljöambassadör i Miljödepartementet kommer hon bland annat inneha rollen som Sveriges internationella chefsförhandlare i klimatfrågor.

Annika Markovic har mångårig erfarenhet av internationellt förhandlingsarbete och kommer närmast från tjänsten som Sveriges ambassadör i Brasilien där miljö- och klimatfrågor varit centrala.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.

Rapport om fem grader varmare klimat

Om jordens medeltemperatur överskrider två grader, finns risken att det inte tar stopp där, utan går upp till fyra eller rentav fem grader. Det har forskare från Stockholm Resilience Centre kommit fram till i en ny studie.