nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Trosa är årets miljöfordonskommun

Det nyinstiftade priset Årets Miljöfordonskommun ska uppmärksamma kommunernas miljöarbete. Först ut att vinna är Trosa kommun.

  • Annons 1

I motiveringen lyfts det fram att Trosa kommun har gjort miljömedvetna val för att nå en långsiktig fordonspark. De har satsat på fordon med hög energieffektivitet och valt förnyelsebara bränslen.

– Syftet med att instifta det här priset är att verkligen uppmuntra landets kommuner till strategiskt miljöarbete, när det gäller fordonsparken, säger Pernilla Brouzell, marknadschef Infotorg som tillsammans med Miljöfordon Syd delar ut priset.

Bästa stora kommun blev Norrköping som har över 200 miljöbilar samt en bred miljöstrategi.

Bedömningen av vinnarna bygger på granskningen Miljöfordonsdiagnos, där man med hjälp av listor över 149 kommuners registrerade bilar samt detaljerad miljö- och säkerhetsinformation om alla marknadens bilmodeller kunnat bestämma andelen miljöbilar per kommun.

Vill du veta hur din kommun ligger till? Läs mer här:

MiljöfordonsDiagnosen 2010

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Utbyggnaden av raffinaderiet i Lysekil – en komplicerad fråga

I november 2018 gav mark- och miljödomstolen Preem tillstånd att utöka sin verksamhet i Lysekil, vilket har väckt starka reaktioner. Tillståndet innebär möjlighet att genomföra det så kallade ROCC-projektet, som skulle leda till en markant ökning av raffinaderiets koldioxidutsläpp.