nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Trendguide för framtiden

Framtidsforskaren Peter Siljerud pekar ut 100 trender inom 10 områden för att hjälpa dig navigera i en föränderlig värld.

  • Annons 1

Det kan vara svårt att hänga med i nyhetsflöde, prognoser och samhällsutveckling, och ännu svårare att se mönster och dra egna slutsatser ur kaoset för att fatta rätt beslut för såväl arbetsliv som privatliv.

– Förändringen är inte längre undantag utan normen. I vår tidsålder med en strid ström av nyheter som konstant sköljer över oss, kan det vara svårt att bilda sig en uppfattning om vad som egentligen sker, säger Peter Siljerud, framtidsforskare, trendspanare och författare till boken 100 trender – din guide till framtiden.

I boken får läsaren ta del av 100 trender inom 10 områden, vilket beskrivs på ett underhållande och insiktsfullt sätt. Exempel på kapitel är: Ultratransparens, miniprenörerna, marknadspolarisering och interaktionssamhället – från kontroll till makt.

100 trender – din guide till framtiden ges ut av Liber förlag.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.