nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Tre startar återvinning av mobiler

Med en satsning på återvinning vill Tre minska mängden mobiltelefoner som ligger i de svenska byrålådorna.
Med en satsning på återvinning vill Tre minska mängden mobiltelefoner som ligger i de svenska byrålådorna.

Din gamla mobiltelefon kan bli pengar till välgörenhet eller minska mobilräkningen när operatören Tre drar igång ett nytt återvinningsprogram.

  • Annons 1

Med start i ett tiotal Tre-butiker runt om i landet den första september satsar operatören på att minska antalet mobiltelefoner som ligger oanvända eller förbrukade hemma i stugorna.

– Vi svenskar ligger extremt långt fram när det gäller teknik och prylar och vi vill gärna ha det senaste av allt. Samtidigt är det många som har mobiler som ligger hemma och skräpar och som tillslut hamnar på soptippen, vilket är synd både ur ett miljö- och privatekonomiskt perspektiv, säger Nicholas Högberg, vd på 3 Sverige.

Med det nya återvinningsprogrammet kan kunderna, även de som inte är abonnenter hos Tre, lämna in sin gamla telefon. Värdet på telefonen beräknas i butiken och antingen kan det bli till en gåva till Barncancerfonden eller ett avdrag på ett nytt eller befintligt abonnemang hos Tre.

Återvinningen sköts av en underleverantör till Tre och den inbytta mobilen raderas för att ingen risk för spridning av kunduppgifter ska finnas. Beroende på skicket skickas den till återvinning eller vidareförsäljning.

Senare under året ska möjligheten att lämna in gamla mobiltelefoner finnas i alla Tres butiker.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet!

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sex klimatinnovationer som stoppar uppvärmningen

En bilförsäkring som baseras på bilförarens körmönster i realtid, en tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är några av de klimatinnovationer som får WWFs utmärkelse Climate Solver 2017.

Filippa K mest hållbara butikskedja

Filippa K är årets mest hållbara butikskedja enligt Retail Awards 2017.
Sedan en ny hållbarhetsstrategi sjösattes 2012 har Filippa K drivit ett medvetet och engagerat hållbarhetsarbete med kvalitetssäkring i alla led, skriver juryn i sin motivering.

Så kan hållbarhetsarbetet förenklas för mindre företag

Att arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor blir allt viktigare. Men hur ska man hinna med som litet företag?
Hanna Cederqvist, ansvarig för företagarorganisationen Företagarnas hållbarhetsprojekt har tipsen som hjälper småföretagen på traven.