nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Tre startar återvinning av mobiler

Med en satsning på återvinning vill Tre minska mängden mobiltelefoner som ligger i de svenska byrålådorna.
Med en satsning på återvinning vill Tre minska mängden mobiltelefoner som ligger i de svenska byrålådorna.

Din gamla mobiltelefon kan bli pengar till välgörenhet eller minska mobilräkningen när operatören Tre drar igång ett nytt återvinningsprogram.

  • Annons 1

Med start i ett tiotal Tre-butiker runt om i landet den första september satsar operatören på att minska antalet mobiltelefoner som ligger oanvända eller förbrukade hemma i stugorna.

– Vi svenskar ligger extremt långt fram när det gäller teknik och prylar och vi vill gärna ha det senaste av allt. Samtidigt är det många som har mobiler som ligger hemma och skräpar och som tillslut hamnar på soptippen, vilket är synd både ur ett miljö- och privatekonomiskt perspektiv, säger Nicholas Högberg, vd på 3 Sverige.

Med det nya återvinningsprogrammet kan kunderna, även de som inte är abonnenter hos Tre, lämna in sin gamla telefon. Värdet på telefonen beräknas i butiken och antingen kan det bli till en gåva till Barncancerfonden eller ett avdrag på ett nytt eller befintligt abonnemang hos Tre.

Återvinningen sköts av en underleverantör till Tre och den inbytta mobilen raderas för att ingen risk för spridning av kunduppgifter ska finnas. Beroende på skicket skickas den till återvinning eller vidareförsäljning.

Senare under året ska möjligheten att lämna in gamla mobiltelefoner finnas i alla Tres butiker.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vill förlänga elcertifikatsystemet

Energimyndigheten har presenterat ett förslag på hur elcertifikatsystemet ska utformas efter 2020. Bland annat föreslår de en förlängning av systemet till 2045 och att kvoten höjs från 2022.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Frivilligorganisationer stämmer norska staten för oljeborrning

Norska staten stäms för oljeborrning i Barents hav i Arktis. Det innebär att en norsk grundlagsparagraf som säger att myndigheter ska värna om natur och miljö nu prövas i rätten för första gången.