nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Toyota och Tesla samarbetar om elbilar

Amerikanska sportbilstillverkaren Tesla Motors samarbetar med Toyota för utveckling av elfordon.

  • Annons 1

Satsningen omfattar eldrivna bilar som delar, produktionssystem och teknikstöd och som en del i samarbetet köper Toyota aktier i Tesla till ett värde av 50 miljoner, US-dollar.

De både företagen kommer att bygga upp ett gemensamt team av specialister som ska arbeta med denna utveckling.

– Det finns en stor potential i Teslas teknik och jag är imponerad av företagets produktions­filosofi, som ligger helt i linje med vår egen, säger Toyotas vd Akio Toyoda.

Enligt planerna ska Toyota under 2012 börja tillverka helt eldrivna bilar och Tesla Motors är för närvarande det enda amerikanska bilföretaget som serietillverkar coh säljer elbilar som akn användas i dagligt bruk.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.