nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tolv butiker klarat Svanens skärpta krav

Bättre energieffektivt och större ekologiskt sortiment. Det är två av Svanens nya krav på dagligvarubutiker.

  • Annons 1

En av de viktigaste förändringarna är just kraven på energieffektivt, nu kan varje butik i genomsnitt spara omkring 150 ton koldioxid per år. Dessutom ska butikerna som får en Svanen-märkning bredda sitt sortiment av ekologiska och miljömärkta varor ytterligare med nya kraven.

– Svanenmärkta butiker har länge legat i framkant när det gäller att ha ett brett urval av miljömärkta och ekologiska varor. En viktig poäng med miljömärkning är att butikerna med sin samlade kraft ska driva sortimentet av dessa produkter framåt, säger Per Sandell, ansvarig för butiker på Miljömärkning Sverige.

Ett annat krav som har blivit tuffare är att en ännu större del av avfallet från butiken ska sorteras. Som tidigare ska butiken sätta upp egna mål för att ytterligare minska sin energianvändning, öka försäljning av miljömärkta varor och minska sitt avfall.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så dålig är luften för cykelpendlare i Stockholm

Gång- och cykelpendlare exponeras för stora mängder luftföroreningar under rusningstrafik i Stockholm. Enligt en ny studie av Folksam utsätts de för nästan sex gånger så höga nivåer av luftföroreningar som stockholmare i snitt.