nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Tips till köpare av småskaliga vindkraftverk

  • Annons 1

Intresset för små vindkraftverk ökar i landet. Därför har Svensk vindkraftförening på uppdrag av Energimyndigheten nu sammanställt en marknadsöversikt över småskalig vindkraft. En ytterligare orsak till att en översikt beställdes var att konsumenter riktat kritik mot att de små verken producerar mindre el än utlovat och att tekniska brister uppdagats.

Översikten innehåller bland annat tips och råd för köpare av vindkraftverk, liksom en checklista med viktiga frågor att ställa till leverantören. Men också information om vilka modeller som finns tillgängliga på marknaden idag, både genom svenska tillverkare och återförsäljare av importerade vindkraftverk. Översikten innehåller även detaljerad produktfakta för de olika modellerna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.