nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tips till köpare av småskaliga vindkraftverk

  • Annons 1

Intresset för små vindkraftverk ökar i landet. Därför har Svensk vindkraftförening på uppdrag av Energimyndigheten nu sammanställt en marknadsöversikt över småskalig vindkraft. En ytterligare orsak till att en översikt beställdes var att konsumenter riktat kritik mot att de små verken producerar mindre el än utlovat och att tekniska brister uppdagats.

Översikten innehåller bland annat tips och råd för köpare av vindkraftverk, liksom en checklista med viktiga frågor att ställa till leverantören. Men också information om vilka modeller som finns tillgängliga på marknaden idag, både genom svenska tillverkare och återförsäljare av importerade vindkraftverk. Översikten innehåller även detaljerad produktfakta för de olika modellerna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.