nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Tips: så kan byggen bli avfallssmarta

Bara i Sverige uppstår mer än tre miljoner ton bygg- och rivningsavfall under ett år. Under sommaren har Nordiska ministerrådet släppt en rapport som tipsar om hur byggavfallet kan minskas.

  • Annons 1

Av det byggavfall som uppstår i Sverige återvinns cirka hälften och så mycket som tio procent av avfallet klassas som farligt. Byggbranschen har helt klart en hemläxa att göra. Nordiska ministerrådet vill hjälpa till och i rapporten beskriver man goda exempel och tipsar om verktyg och handböcker som kan vara till hjälp för att förebygga uppkomsten av avfall i branschen.

Taggar:

Kommentarer

1 reaktion till “Tips: så kan byggen bli avfallssmarta”

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.