nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tips: så kan byggen bli avfallssmarta

Bara i Sverige uppstår mer än tre miljoner ton bygg- och rivningsavfall under ett år. Under sommaren har Nordiska ministerrådet släppt en rapport som tipsar om hur byggavfallet kan minskas.

  • Annons 1

Av det byggavfall som uppstår i Sverige återvinns cirka hälften och så mycket som tio procent av avfallet klassas som farligt. Byggbranschen har helt klart en hemläxa att göra. Nordiska ministerrådet vill hjälpa till och i rapporten beskriver man goda exempel och tipsar om verktyg och handböcker som kan vara till hjälp för att förebygga uppkomsten av avfall i branschen.

Taggar:

Kommentarer

1 reaktion till “Tips: så kan byggen bli avfallssmarta”

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.