nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Tio förslag för ökad plaståtervinning

  • Annons 1

Återvinningsindustrierna presenterar en ny rapport med 10 förslag för att öka plaståtervinningen. Syftet med rapporten är att visa goda förutsättningar för en ökad plaståtervinning i Sverige, Europa och globalt och de miljövinster det skulle generera.

Rapporten utgår från ett hypotetiskt mål om 50 procent materialåtervinning av all plast år 2030 och visar vad som krävs för att nå denna nivå. Ett av förslagen som framförs är vikten av korrekt statistik, en förutsättning för trovärdiga politiska målsättningar och rätt åtgärder.

Rapporten 10 actions to boost recycling of plastics är framtagen av Peter Sundt på Mepex Consult AS.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.