nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tio företag kan få EUs miljöpris

Vilka fyra företag vinner EU-kommissionens miljöpris? Nomineringarna är klara, här är listan med de tio företagen.

  • Annons 1

Priset som delas ut vartannat år av EU-kommissionen går till företag som visat sig särskilt framstående på miljöområdet och bidragit till en hållbar utveckling i Europa. Priset består av fyra kategorier: ett ledarskapspris, ett pris till en produkt som bidrar till hållbar utveckling, ett processpris som delas ut till ett företag som kommit på en ny miljösmart produktionsteknik och slutligen ett internationellt samarbetspris.

Holistiskt synsätt

Ett av företagen om nominerats är Turkiska Arçelik, som bland annat tillverkar hushållselektronik. De är nominerade i kategorin ledarskap, för sitt holistiska angreppssätt och för att miljöfrågor liksom sociala frågor är integrerade i verksamheten och i ledarskapet.

Priset delas ut den 2 juni under EU-kommissionens gröna vecka i Bryssel.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4