nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tio företag kan få EUs miljöpris

Vilka fyra företag vinner EU-kommissionens miljöpris? Nomineringarna är klara, här är listan med de tio företagen.

  • Annons 1

Priset som delas ut vartannat år av EU-kommissionen går till företag som visat sig särskilt framstående på miljöområdet och bidragit till en hållbar utveckling i Europa. Priset består av fyra kategorier: ett ledarskapspris, ett pris till en produkt som bidrar till hållbar utveckling, ett processpris som delas ut till ett företag som kommit på en ny miljösmart produktionsteknik och slutligen ett internationellt samarbetspris.

Holistiskt synsätt

Ett av företagen om nominerats är Turkiska Arçelik, som bland annat tillverkar hushållselektronik. De är nominerade i kategorin ledarskap, för sitt holistiska angreppssätt och för att miljöfrågor liksom sociala frågor är integrerade i verksamheten och i ledarskapet.

Priset delas ut den 2 juni under EU-kommissionens gröna vecka i Bryssel.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.