nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tillväxt, jobb och miljö i EUs fokus

  • Annons 1

Nya jobb, tillväxt och en hejdad klimatförändring genom att försöka nå en hållbar energiförsörjning för medlemsstaterna. Det var de viktigaste punkterna när EU-kommissionen presenterade sin politiska agenda för år 2008, uppger nyhetsbrevet EU Direkt.

Grunden för prioriteringarna är kommissionens fyra strategiska områden – välstånd, solidaritet, frihet och en starkare roll för EU globalt.

Kommissionens politiska agenda utgör en del av unionens politiska process och ska diskuteras med rådet och parlamentet. Sedan omsätts den i konkreta åtgärder i 2008 års budget som kommissionen lägger fram i oktober.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.