nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tillväxt, jobb och miljö i EUs fokus

  • Annons 1

Nya jobb, tillväxt och en hejdad klimatförändring genom att försöka nå en hållbar energiförsörjning för medlemsstaterna. Det var de viktigaste punkterna när EU-kommissionen presenterade sin politiska agenda för år 2008, uppger nyhetsbrevet EU Direkt.

Grunden för prioriteringarna är kommissionens fyra strategiska områden – välstånd, solidaritet, frihet och en starkare roll för EU globalt.

Kommissionens politiska agenda utgör en del av unionens politiska process och ska diskuteras med rådet och parlamentet. Sedan omsätts den i konkreta åtgärder i 2008 års budget som kommissionen lägger fram i oktober.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.