nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Flyg
Färre valde flyget i januari 2019 än året innan, visar ny statistik från Swedavia.

Tidigare språkrör ska utreda hållbara biobränslen inom flyget

Maria Wetterstrand tillsätts av regeringen som särskild utredare för att analysera hur flygets användning av hållbara biobränslen kan främjas för att minska utsläpp.

  • Annons 1

Sverige ska vara ett av världens första fossilfria välfärdsländer och ett föregångsland för minskade klimatutsläpp. Som ett led i detta tillsätter regeringen en utredning som ska analysera hur flygets användning av hållbara biobränslen kan främjas.

– Att flyget ställer om till att använda hållbara biobränslen är en nödvändig åtgärd för att vi ska kunna uppnå målen i Parisavtalet. Maria Wetterstrand har lång erfarenhet och kan bidra med stor kunskap om klimatfrågorna till utredningsarbetet, säger klimatminister Isabella Lövin (MP).

100 miljoner kronor till forskning

Regeringen gör även en satsning med 100 miljoner kronor för åren 2018-2020 för forskning och utveckling av biobränsle för flyg. Den 1 april i år inför regeringen flygskatten som också är en del i arbetet för omställningen av flyget.

Utredaren ska analysera behovet av styrmedel för att främja användningen av biobränslen för flyget och ta fram förslag till sådana styrmedel. Utredningen ska redovisa sitt förslag 1 mars 2019.

Kommentarer

1 reaktion till “Tidigare språkrör ska utreda hållbara biobränslen inom flyget”

  1. Lena Bromarker skriver:

    SWESTEP

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4